Bulharské víno Novoselska Gamza - Bulharské speciality

Cena:
/>

bulharské speciality
Přejít na obsah
Bulharské víno Novoselska Gamza (Kadarka) Bononia
Bulharské víno Novoselská Gamza

Odrůda: Gamza Bononia
Typ: Červené suché víno
Oblast: Severní vínařská oblast
Vinařská podoblast: Novo Selo
Vinařství: Novo Selo
Objem: 750 ml
Obsah alkoholu: 12.5 %
Zrání v sudu: ano
Uzávěr: korek
Počet v kartonu: 6 ks

Stát: Bulharsko
Okamžitá dostupnost
165 Kč
Přidat
–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-------–-––––-–


Bulharské víno Novoselská Gamza
____________________________________________________________________________________________

Víno husté, jasně a živě granátově červené barvy. Vícevrstvá chuť višní, ostružin a exotického koření. Zrání v dubových sudech vyústilo v měkké zakulacené taniny a přispělo k dokonalosti tohoto skvělého vína. Chcete-li, podávejte při teplotě 18° С.

Skvěle chutná bílými bulharskými sýry.


Charakteristika odrůdy Kadarka modrá (Gamza)

Kadarka modrá (Gamza) je populární červená odrůda s dlouholetou historií, která je pěstována předevěím v Bulharsku, Maďarsku, Slovinsku a Rumunsku. Kaderka modrá je pozdní odrůda, velmi úrodná ale obtížně kultivovaná. V některých zemích je známa pod názvem Cadarka nebo Skadarska. Odrůda je u nás známa jako významná součást maďarského červeného cuvée Býčí krev. Původem pochází z Maďarska nebo z oblasti Skadarsko, který se nachází na hranici mezi Albánií a Černou Horou. Hlavním rysem Gamzy jsou velké a přesto kompaktní shluky malých, téměř kulovitých hroznů tmavě modré až černé barvy. Až do nedávných dob byla Gamza dominantní odrůdou v bulharských regionech.

Kaderka je nejčastěji používána  pro kupáže, výrobu stolních vín, ale i pro zrání velmi kvalitních vín v dubových sudech. Tato vína mají pak měkké zakulacené taniny.

Víno má hluboce rubínovou až tmavě granátovou barvu. Chuť vína je snadno rozpoznatelná, plná tříslovin, s lehkými minerálními nuancemi. V chuti i vůni nalezneme tóny černého ovoce, višní, ostružin a exotického koření.

Doporučené pokrmy k podávání vína Gamza

Víno Kadarka (Gamza) je vhodné podávat ke zvěřině, grilovaným tmavým masům a zralým sýrům. Doporučená teplota servírování je 16°-18°C.


Zákaz prodeje alkoholických nápojů, osobám mladších 18let.
Objednáním alkoholu stvrzuji, že jsem osoba starších 18-ti let.



Uživatelské recenze tohoto produktu

Návrat na obsah
Web Analytics