Mursalský čaj 100% - Bulharské speciality

Cena:
/>

bulharské speciality
Přejít na obsah
Mursalský čaj

Mursalský čaj


Obsah: 20
g

Oblast: Rodopské hory 1500 m n.m.

Země původu: Bulharsko

EAN:
Okamžitá dostupnost
80 Kč
Přidat





___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Mursalský čaj


- Lahodný čaj z byliny Hojník horní (Sideritis scardica Griseb)
- Neobsahuje tein, proto si ho můžeme dopřávat i ve větším množství (1 – 2 litry denně)
- Obsahuje stopové prvky a minerály, pro vysoký obsah selenu je silným antioxidantem
Mursalský čaj se vyskytuje v pohoří Rhodopy v Bulharsku 1300 m. n.m. Český název je Hojník horní (Sideritis Scardica). Rostlina je přísně chráněná. Náš čaj je pěstován v jeho přirozené lokalitě v souladu se současnými environmentálními zásadami.
Kvalita Mursalského čaje je zřejmá na první pohled, jednotlivá stébla jsou ručně vybírána a balena do průhledné fólie. Kvalita byla kromě jiných, oceněna The Green Organisation, která oceňuje environmentálně šetrné projekty, nyní v Anglii získal certifikát "ORGANIC".
BALENÍ A PŘÍPRAVA
V jednom balení je 22 g stébel rostliny, jedno stéblo slouží k přípravě 0.25 l čaje. Vloží se do 250 ml vody a povaří se 5 minut, nebo se zaleje vroucí vodou a nechá se 5 minut stát v zakryté nádobě. Případně celé balení Mursalského čaje zvolna vaříme asi 5 minut v 7 litrech vody. Po vychladnutí uchováváme v chladničce a toto množství vypijeme v průběhu 3-4 dnů. Čaj má typickou příjemnou nasládlou chuť a zlatou barvu. Můžeme ho dosladit medem.
LETNÍ OSVĚŽENÍ S MURSALSKÝM ČAJEM:
Mursalský čaj neobsahuje tein, proto se může pít ve větším množství - denně je ho možné vypít 2 až 3 litry. Vhodný je na osvěžení organismu i v horkých letních dnech – jak teplý, nebo vychlazený.
Doporučená příprava chlazeného Mursalského čaje pro letní osvěžení: Na přípravu většího množství čaje je vhodné použít 3 stébla čaje na 1 litr vody, 6 stébel čaje na 2 litry vody - povaříme 6 minut mírným varem. Po vychladnutí nalejeme do skleněné nebo plastové nádoby, přidáme šťávu z jednoho citronu a uložíme do chladničky. Pijeme během dne bez další úpravy. Takto přapravený čaj se může pít 1-2 dny.
PUNČ Z MURSALSKÉHO ČAJE:
Příprava 1l nápoje: 750 ml bílého vína, 250 ml vody. Zahřejeme, přidáme 4 stébla Mursalského čaje, 1-2 kusy skořice celé, 2 polévkové lžíce medu, šťávu z 1 citronu, dále na kousky nakrájené ovoce (pomeranč, mandarinka, jablko atd.) a chvíli povaříme. Necháme odstát, odstraníme bylinky Mursalského čaje, skořicové tyčky a podáváme. Dobrou chuť!






Uživatelské recenze tohoto produktu

Návrat na obsah
Web Analytics