Přírodní kosmetika s růžovým olejem Biofresh Regina Floris - Bulharské speciality

Cena:
/>

bulharské speciality
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Přejít na obsah




Bulharská Růže

__________________________________________________________________________________________________________________________________________


Její původ je opředen mnoha legendami. Prokazatelně se růže pěstovaly už ve starověkém Egyptě, kde mumie byly balzamovány růžovým olejem. Růže z Egypta a Persie přivezlo vojsko Alexandra Makedonského. Před staletími byla růže přivezena na území Bulharska, kde se vlivem unikátních klimatických podmínek postupně stala výrazně se odlišujícím druhem olejnatých růží.

Růžový olej (rose oil) a růžová voda (rose water) jsou přírodní produkty, které se získávají destilací olejnaté růže Rosa Damascena, která se nazývá "královna květů". Obsahuje okolo 300 různých cenných složek, které mají jedinečný vliv na lidský organismus. Mají výrazné antibakteriální a protizánětlivé účinky. Se svým hydratačním a tonizujícím účinkem jsou ideálním prostředkem na čištění a hydrataci pleti a její zjemnění. Zároveň regenerují poškozené tkáně a zpomalují stárnutí. Vůně růžového oleje pomáhá přemoci stres a deprese a je zároveň silné afrodiziakum. Růžový olej se používá v parfémech a kosmetice světoznámých značek.


Růžový olej ve světě parfémů a kosmetiky.
Růžový olej se vyrábí pozvolnou macerací či destilací vodní parou. Jedná se o velmi aromatickou a opravdu hezky vonící látku, která se používá, mimo jiné, například při výrobě kvalitních značkových parfémů a pleťových krémů.

Léčivé účinky růžového oleje.
Pro své léčebné účinky se růžový olej používá v kosmetice při péči o atopickou pleť. Blahodárné hydratační účinky má rovněž na citlivou a suchou pleť a ženy jej po staletí používají v boji s vráskami v rámci péče o zralou pleť. Růžovému oleji jsou připisovány i další léčebné účinky, zejména na sexualitu, jde tedy o silné afrodoziakum. Díky svým zklidňujícím účinkům se používá i jako přírodní antidepresivum.

Růžový olej jako vzácný artikl.
Růžový olej je jedním z nejluxusnějších i nejdražších přírodních olejů používaných v kosmetice, neboť k výrobě 1 kilogramu tohoto oleje je zapotřebí čtyř tun okvětních lístků! A všechny tyto okvětní lístky musí být sbírány ručně a zpracovávány se vší opatrností, aby nebyly ztraceny blahodárné látky a esence této královny květin. Jeden kilogram tohoto oleje je poté na trhu prodáván za zhruba 10000 eur, tedy cca 280000 Kč! Proto je růžový olej někdy nazýván jako tekuté zlato.

V Bulharsku se růžový olej vyrábí v proslulém Údolí růží u města Kazanlak. Produkce oleje v této oblasti dosahuje zhruba dvě tuny ročně. Keře druhu Rosa Damascena flos zde tvoří velmi rozsáhlé plantáže. Místní klima s chladnými nocemi a horkými dny je ideální pro pěstování těchto růží, proto se jim zde tak daří.

Výroba růžového oleje je známa již od starověku, kdy květy růže, růžový olej i výrobky z něj byly zasvěceny antické bohyni Venuši (řecké Afrodítě).

Nechali jste se také uchvátit růžovým olejem? Tak ho rovnou vyzkoušejte! Třeba Vám padne do oka některý z našich pleťových krémů!
Návrat na obsah
Web Analytics